دلایل تغییر ناخن چیست و چگونه از آن مراقبت کنیم؟

written by مهدیه طجرلو 14 آبان 1397
دلایل تغییر ناخن چیست و چگونه از آن مراقبت کنیم؟

صفحه ناخن از چندین لایه سلول شاخی به هم فشرده و شفاف تشکیل شده است که همراه با کمی چربی و رطوبت می باشد، البته ناخن ها بدون رگ خونی و رشته عصبی  هستند. و به این علت است که ناخن ها مانند موها بدون درد و خون ریزی کوتاه می شوند. در ریشه ناخن سلولها تقسیم شده و باعث رشد ناخن می شوند، ناخن به تدریج به سمت جلو رشد می کند و باید هر چند مدت یک بار ناخن ها کوتاه و سوهان زده شوند. ناخن های دست تقریباً دو برابر سریعتر از ناخن های پا رشد می کنند و مدت رشد نمودن ناخن دست از کوتیکول تا لبه آزاد آن شش ماه و در ناخن های پا دوازده ماه طول می کشد. در ادامه به دلایل تغییر ناخن می پردازیم

دلایل تغییر ناخن

ضربان فیزیکی و یا جویدن مکرر ناخن ها باعث تغییر شکل و حالات غیر طبیعی ناخن ها می شود.

رژیم غذایی نامتعادل، فقر غذایی و یا بیماری هایی که باعث سوتغذیه می شوند، می توانند در سلامت و زیبایی ناخن ها تأثیر بگذارند.

کم خونی و یا تغییر و نقص در خون رسانی به ناخن ها باعث تغییر شکل و شکنندگی ناخن می شود.

عفونت های قارچی و میکروبی و بیماریهای پوستی یکی دیگر از دلایل تغییر ناخن می باشند.

تغییر ناخن

چرا ناخن بعضی افراد زودتر می شکند؟

ناخن به صورت صفحاتی شاخی در انتهای انگشتان جهت محافظت و زیبایی وجود دارد. در بعضی از افراد قوام ناخن محکم نمی باشد و سریع می شکند، از شایعترین علل آن کمبود آهن می باشد. علاوه بر این بیماریهایی مانند غده تیروئید می تواند علت این نقض باشد. یکی دیگر از علل شکنندگی ناخن ها شستشوی مکرر دستها با شوینده های قوی می باشد. البته گاهی اگزما می تواند علت زود شکنی ناخن باشد، در این مورد درمان دارویی لازم است. در این موارد باید حتماً در هنگام شستشو از دستکش استفاده شود و بعد از هر شستشو از کرمهای مرطوب کننده و چرب کننده استفاده شود.

 مراقبت از ناخن ها

ناخن های دست و پا به طور مرتب به مراقبت نیازمندند تا تمیز، جذاب و سالم باقی بمانند. گاهی ناخن ها بسیار نرم و شکننده و حالت آنها غیر طبیعی می شود. در بعضی از افراد سطح ناخن ها لایه لایه شده و ناخن  از وسط ترک برمی دارد. این عارضه اکثراً به دنبال خشکی بیش از حد صفحه ناخن ایجاد می شود. درمان آن طولانی مدت بوده ولی نتایج آن رضایت بخش است. می توانید در روز 1-2 بار از ترکیب مقدار مساوری از روغن های اوسرین و لانولین استفاده نموده و سپس ناخن ها را با دستکش هایی از جنس پلاستیک بپوشانید. البته پرهیز از تماس مکرر با آب گرم و شوینده های قوی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

اگر مشکل خشکی و شکنندگی ناخن بعد از یک مدت بهبود نیافت حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه