مریم میرزاخانی بانوی بی نهایت ها

written by لاوین قریشی 8 آذر 1397
مریم میرزاخانی بانوی بی نهایت ها

پرفسور مریم میرزاخانی اولین خانم در دنیا بود که موفق به کسب مدال طلای فیلدز شد. بانوی شهر شما را با زندگینامه نابغه ایرانی دنیای ریاضیات آشنا می کند.

بیوگرافی خانم مریم میرزاخانی

پرفسور مریم میرزاخانی در 22 اردیبهشت سال 1356 در تهران به دنیا آمد. خانم مریم میرزاخانی در دوران کودکی نسبت به سایر همسالان خود زندگی متفاوتی داشت، همیشه به رویاپردازی میپرداخت، یکی از رویاهای او سفر به دور دنیا بود.

از همان دوران کودکی به مطالعه کتاب، تماشای فیلم ها و مستندهایی که درباره زندگی نوابغی همچون هلن کلر و ماری کوری بود، علاقه نشان می داد.

در سال های نوجوانی با خواندن کتاب های متعدد از جمله کتاب “شور زندگی” اثر ایروینگ استون که درباره ی زندگی ونسان ون گوگ نقاش معروف هلندی بود، روح بلندپروازی در ایشان به شکل گرفت، به صورتیکه بانو میرزاخانی را به انسانی متفاوت تبدیل نمود.

بیوگرافی خانم مریم میرزاخانی

دوران تحصیلی خانم مریم میرزاخانی

شروع دوران تحصیلی در مقطع راهنمایی برای ایشان مصادف بود با پایان جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان، ایشان با قبولی در آزمون مدرسه تیزهوشان فرزانگان که زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بود، وارد این مدرسه شد. با شروع دوره دبیرستان بار دیگر خانم میرزاخانی در مدرسه فرزانگان شروع به تحصیل نمود و توانست در این دوران نیز به رشد و پرورش استعدادهای خود بپردازد.

بیشتر بخوانید:  7 خصوصیت زنان موفق

در همین ایام بود که تصمیم گرفتند در المپیادهای ریاضی کشوری شرکت کنند، در سال73 با شرکت در المپیاد ریاضی توانست برای اولین بار مدال طلا را کسب نماید، سپس در سال 74 با شرکت در المپیاد جهانی ریاضی در هنگ کنگ با کسب امتیاز 41 از 42، مدال طلای این المپیاد را نیز از آن خود کرد.

خانم میرزاخانی در سال 75 یکباردیگر در المپیاد جهانی ریاضی که در کانادا برگزار شد، توانست با کسب نمره کامل رتبه اول را بدست آورد.

وی بعد از اخذ مدرک دیپلم و شرکت در کنکور، در رشته ریاضیات دانشگاه صنعتی شریف قبول شد. بعد از اتمام دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت.

شرکت در سمینارهای ریاضی

ایشان در سمینارهای آموزشی مهم از جمله سمینار ریاضیدان معروف آمریکایی کورتیس مک مولن شرکت کرد، حضور در این سمینار بانو میرزاخانی را بیشتر از قبل مجذوب ریاضی نمود، به صورتیکه تصمیم گرفت برای پیداکردن جواب سوال های متعددی که در ذهن داشت، در زمان هایی خارج از سمینار به ملاقات مک مولن برود.

خانم مریم میرزاخانی به هندسه هذلولوی علاقه بسیاری داشت و در دوران کارشناسی ارشد متوجه شد که ساده ترین سوال ها مربوط به این مبحث بی جواب مانده است، وی در تز دکترای خود به بسیاری از این سوالات پاسخ داد.

تز دکترای خانم میرزاخانی در قالب سه مقاله در مشهورترین مجلات ریاضی از جمله سالنامه ریاضی، نوآوری های ریاضی و نشریه جامع ریاضی آمریکا منتشر شد.

دوران شغلی بانو مریم میرزاخانی

خانم مریم میرزاخانی در سال 1387 به عنوان استاد در دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیا مشغول به فعالیت شد. لازم به ذکر است ایشان قبل از این نیز در دانشگاه پرینستون، یکی از پرافتخارترین دانشگاه های دنیا که خانه استادان ریاضی و فیزیک از جمله آلبرت انیشتین بود، مشغول به تدریس بودند.

بیشتر بخوانید:  7 خصوصیت زنان موفق

دوران شغلی بانو مریم میرزاخانی

بانو میرزاخانی و کسب مدال طلای فیلدز

خانم  مریم میرزاخانی به دلیل مطالعه و کار بر “دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه ای آنها” در سال 2014 در کنگره ریاضیات که در سئول پایتخت کشور کره جنوبی برگزارشد، توانست بالاترین جایزه ریاضیات یعنی مدال فیلدز یا همان نوبل ریاضیات را از آن خود نماید.

ایشان اولین بانو در جهان بودند که توانست، این مدال را کسب نماید.

سخنی کوتاه از خانم میرزاخانی در کنگره ریاضیات سئول

پرارزش‌ترین بخش مطالعه ریاضی، لحظه‌ای است که می‌گویی آها! ذوق کشف و لذت فهمیدن چیزی جدید. احساس ایستادن بالای یک بلندی و رسیدن به دیدی شفاف و واضح

برخی دیگر از افتخارات بانو مریم میرزاخانی

  • فلوشیپ دانشگاه هاروارد در سال2013
  • برگزیده شدن بعنوان یکی از ده شخصیت مهم نشریه نیچر در سال2014
  • برگزیده جامعه فیلسوفان آمریکا2015
  • سخنران کنگره بین المللی ریاضی در سال2016
  • و….

سخن پایانی

خانم مریم میرزاخانی نابغه ایرانی دنیای ریاضیات به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در سن 40 سالگی(23 اردیبهشت 1396) دارفانی را وادع گفتند.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه