چطور نشستن زیاد به بدن آسیب می رساند

written by ویدا نورمحمدیان 15 شهریور 1397
چطور نشستن زیاد به بدن آسیب می رساند

اغلب افراد روزانه زمان زیادی را به نشستن می پردازند، در محل کار، در خانه  یا در مسیر که در ماشین سپری می کنند. بسیاری از این افراد نمی دانند چطور با نشستن زیاد به بدن آسیب می رسانند. اگر روزانه بیش از شش ساعت را به نشستن می پردازید باید بدانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی 64% افزایش می یابد. شاید متوجه نشوید در طول روز چند ساعت می نشینید و چطور در طولانی مدت به بدن آسیب می رسانید. بانوی شهر شما را با عوارض نشستن زیاد آشنا می کند و راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب های ناشی از آن می دهد.

از لحظه ای که می نشینیم چه اتفاقاتی در بدن رخ می دهد؟

کمی سخت است که دقیقا بگوییم نشستن زیاد چه آسیبی به بدن می رساند چرا که برای هر فرد با توجه به فعالیت روزانه و رژیم غذایی که دارد متفاوت است. یک فرد کاملا سالم را در نظر می گیریم، فردی که اضافه وزن ندارد، سیگار نمی کشد، تغذیه سالمی دارد و بر اساس سالم ترین فرد مشخص می کنیم عوارض نشستن زیاد چیست و چگونه رخ می دهد.

دقیقا پس از نشستن فعالیت الکتریکی در ماهیچه ها کاهش یافته و همین موجب می شود میزان سوخت کالری نیز کم شود. به یک کالری در دقیقه برسد. این میزان تقریبا یک سوم میزان کالری است که شما هنگام راه رفتن می سوزانید. اگر در نظر بگیرید 24 ساعت از روز را نشسته اید 40 درصد با کاهش جذب کلسترول در انسولین مواجه می شوید که به مرور زمان منجر به بروز بیماری دیابت نوع 2 می شود.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چه کسی 24 ساعت روز را نشسته است؟ ولی شاید جالب باشد بدانید درصد بالایی از افراد در روز 15 ساعت از زمانشان را صرف نشستن می کنند بدون اینکه متوجه این زمان زیاد شوند.

پس از دو هفته نشستن بیش از شش ساعت در روز چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟

طی پنج روز نشستن زیاد (بیش از 6 ساعت)، میزان تریگلیسیرید پلاسما(مولکول های چرب)، کلسترول LDL (که به آن کلسترول بد گفته می شود) و مقاومت به انسولین در بدن افزایش می یابد. این یعنی ماهیچه های بدن چربی مصرف نمی کند و میزان قند خون بالا می رود که نتیجه آن قرار گرفتن در معرض چاقی خواهد بود. بعد دو هفته عضلات بدن دچار ضعف شده و حداکثر میزان مصرف اکسیژن کاهش می یابد، بنابراین بالا رفتن از پله ها دشوارتر شده و قدم برداشتن نیز سخت خواهد شد.

بعد از یکسال نشستن بیش از شش ساعت چه اتفاقی برای بدن می افتد؟

بعد از یکسال نشستن زیاد، عوارض به طور جدی تری خود را نشان می دهد. تا این لحظه احتمالا فرد دچار اضافه وزن شده و کلسترول بالایی دارد. از این لحظه عوارض جدی تری در انتظار این سبک زندگی خواهد بود.

اگر تا ده سال این رویه را ادامه دهید احتمال اینکه به بیماری های قلبی دچار شوید 64% افزایش می یابد و احتمال ابتلا به سرطان سینه و پروستات 30% بیشتر خواهد بود.

تا به اینجا با عوارض نشستن زیاد که آن را بیش از شش ساعت در روز در نظر گرفتیم آشنا شدیم. اما خبر خوب اینست که شما می توانید این سبک زندگی را به سادگی تغییر دهید و میزان نشستن و فعالیت روزانه تان را کنترل کنید.

در ابتدا فقط به دو چیز احتیاج دارید :

  • یادتان باشد هر یکساعت از جای خود بلند شوید.
  • روزانه حدود 30 دقیقه فعالیت داشته باشید.

نشستن زیاد

ابتدا نیاز به یک آلارم داریم که هر یکساعت به ما یادآوری کند باید از جا بلند شویم. می توانید این آلارم را روی گوشی همراه ست کنید یا اگر کار شما با کامپیوتر است و متوجه گذر زمان نمی شوید از برنامه های یادآور یا از طریق تنظیمات ویندوز یا سیستم عامل های دیگر برای خود یادآور تعریف کنید.

برای افرادی که با سیستم عامل ویندوز کار می کنند : وارد Control Panel شده Administrative Tools را انتخاب کرده و Task Scheduler را انتخاب کنند. از این طریق می توانند برای ساعات مورد نظر سیستم یادآور تنظیم کنند.

در سیستم عامل IOS می توانید این کار را با وارد شدن به Settings>Date&Time>Announce the time  انجام دهید.

همچنین برنامه های متنوعی برای گوشی های هوشمند و سیستم عامل های مختلف کامپیوتر وجود دارد که این کار را با جزییات بیشتری انجام می دهد.

زمانی که سیستم یادآوری کننده، آلارم داد، بلند شوید و چند فعالیت ساده انجام دهید.

  • از روی صندلی بلند و در جایتان بایستید.
  • به مدت بیست ثانیه در جا حرکت کنید. پاها را به آرامی تکان دهید.

نشستن زیاد

  • خم شوید و سعی کنید دستها را به نوک پاها برسانید. بیست ثانیه نیز این حرکت کششی را انجام دهید.
  • بیست ثانیه نهایی نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. خود را مشغول کنید مثلا اگر سر کار هستید در حالیکه ایستاده اید سعی کنید میزتان را مرتب کنید.

اگر در خانه نشسته اید و سریال یا برنامه های مورد علاقه تان را دنبال می کنید حتما می دانید پیام های بازرگانی اغلب مدت زمان طولانی را به خود اختصاص میدهند. از این فرصت استفاده کرده و از جایتان بلند شوید و کمی در خانه قدم بزنید.

تحقیقات نشان داده است اگر هر ساعت حداقل یک یا دو دقیقه از جا بلند شوید و حتی فقط بایستید و حرکتی نکنید تا حدود زیادی آثار مخرب بیش از حد نشستن را کم کرده اید.

گفتیم باید روزانه 30 دقیقه فعالیت داشته باشید. هرچند این فعالیت روزانه نیاز نیست یک ورزش سخت باشد بلکه می توانید فقط این سی دقیقه را به قدم زدن بپردازید. اگر دوست دارید فعالیت بیشتری داشته باشید خوب است، مثلا برای خرید رفتن از دوچرخه استفاده کنید. یا اگر هر روز با ماشین به محل کار می روید، کمی دورتر پارک کنید تا مجبور باشید کمی قدم بزنید.

هدف اینست که به ساده ترین روش های ممکن بتوانید در طول روز بدن را از قرار گرفتن در معرض آسیب های نشستن زیاد دور کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه