گیاه درمنه چیست؟ چه خواصی دارد؟

written by ژاله نوذری 21 خرداد 1399

درمنه گیاهی است که به دلیل عطر و طعم متفاوت و مزایای آن برای سلامتی دارای ارزش فراوانی است. ریشه گیاه درمنه در اروپا وجود دارد اما در مناطق مختلف و بخش هایی از آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و ایالات متحده نیز رشد می کند.

گیاه درمنه دارای ساقه های مخملی سفید یا سبز مایل به نقره ای و برگ های زرد – سبز می باشد که بصورت کپه ای رشد می کند. قدمت کاربرد این گیاه در طب سنتی به صدها سال می رسد و تمام قسمت های آن در ساخت داروهای گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد. بانوی شهر در این مقاله شما را با خواص فراوان گیاه درمنه آشنا می سازد پس با ما همراه باشید.

خواص و کاربردهای گیاه درمنه

تسکین درد

از گذشته تاکنون گیاه درمنه به عنوان تسکین دهنده دردهای بدنی شناخته شده است. طبق بررسی های انجام شده این گیاه خاصیت ضد درد و ضد التهاب دارد.

مهمترین کاربردهای درمنه تسکین درد ناشی از آرتروز (وضعیت دردناک ناشی از التهاب مفاصل) می باشد. Artemisinin یکی دیگر از ترکیبات گیاهی موجود در درمنه است که به درمان التهاب در بدن کمک می کند.

التهاب طولانی مدت موجب چندین بیماری مزمن در بدن می شود و تصور براین است که Artemisinin باعث کاهش التهاب در بدن می شود.

لازم به ذکر است که خود گیاه هرگز نباید مستقیماً بر روی پوست قرار گیرد زیرا ترکیبات آن بسیار غلیظ است و می تواند منجر به سوختگی شدید پوستی شود. پس بهتر است دستور استفاده آن را از متخصص طب سنتی جویا شوید.

رفع و درمان انگل های روده ای با گیاه درمنه

از زمان مصر باستان تاکنون گیاه درمنه برای درمان عفونت های انگلی روده بکارگرفته شده است. همچنین از دمنوش این گیاه برای درمان کرم های روده ای (كرمك و آسكاريس) نیز استفاده می شود.

مطالعات نشان می دهد که ساقه های درمنه ممکن است به تسکین بیماری کرون کمک کند(که با التهاب روده و دستگاه گوارش مشخص می شود). علائم این بیماری شامل اسهال، خستگی، گرفتگی شکم و سایر مشکلات گوارشی است.

گیاه درمنه

دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی

یکی از ترکیبات مهم درمنه، بابونه است. این ماده به عنوان نوعی آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند.

آنتی اکسیدان ها دارای خواص بسیاری برای بدن هستند و براساس پژوهش های متعدد مشخص شده است که در کاهش استرس نقش دارند.

به همین دلیل می توان آن را نوعی ماده مبارز در برابر سرطان، بیماری های قلبی- عروقی، آلزایمر و سایر بیماری ها دانست.

طعم دهنده ماءالشعیر

در قرون وسطی از درمنه و برخی ترکیبات گیاهی دیگر نوعی نوشیدنی درست می کردند که خاصیت دارویی داشت.

همچنین از ترکیب گل های خشک شده گیاه درمنه با سایر گیاهان نوعی چای گیاهی به وجود می آید که طعم و عطر خاصی دارد.

مبارزه با سلول های سرطانی 

براساس پژوهش های علمی انجام شده در خصوص خواص گیاه درمنه مشخص شد که این گیاه ترکیبات بنیادی دارد که می تواند بر سلول های سرطانی در بدن خاصی سمی داشته باشد.

ترکیبات استفاده شده از آن در درمان سرطان نشان دهنده خاصیت و ظرفیت بالقوه این گیاه در نابودی سلول های سرطانی است. هرچند تحقیقات در این زمینه نیز ادامه دارد اما این خواص شگفت انگیز به ارزش درمانی گیاه درمنه می افزاید و انگیزه بالایی را برای انجام آزمایش های علمی در محققان به وجود می آورد.

تغییرات در انتقال دهنده های عصبی

گیاه درمنه دارای ترکیبات شیمیایی است که منجر به تغییرات انتقال دهنده های عصبی مغز می شود.

یکی از این موارد ایجاد تعادل مواد شیمیایی در مغز است که به تغییر خلق و خو و درمان افسردگی می انجامد.

تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت با گیاه درمنه

افرادی که دچار بیماری دیابت هستند می توانند غنچه این گیاه را خشک کرده و سپس به عنوان دمنوش برای درمان دیابت خود استفاده کنند.

نحوه مصرف دمنوش: روزانه یک قاشق غذاخوری از گیاه خرد شده را در 3 لیوان آب جوش قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه دم کنید و در طی روز آن را مصرف کنید.

گیاه درمنه

تنظیمات هورمونی برای زنان

گیاه درمنه به عنوان نوعی داروی گیاهی برای توقف تاخیر چرخه های قاعدگی در زنان استفاده می شود و همچنین به کاهش یا بهبود علائم در دوران یائسگی کمک می کند.

به طور کلی گياه درمنه دارای خواص درمانی فراوانی است از جمله می توان به مقوي بودن، اشتها آور بودن، رفع مشکلات دستگاه گوارشی (اسهال، دل درد، عفونت روده، رفع كننده دل پيچه و باد شکم) اشاره نمود.

همچنین از این گیاه برای ضدعفونی کردن زخم، پانسمان ورم سرمازدگی، تسكين درد آرتروز و درمان افسردگی استفاده می شود.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه