افزایش خلاقیت در کودکان با چند راهکار ساده

written by هانیه زاهدی 6 اردیبهشت 1399
افزایش خلاقیت در کودکان

افزایش خلاقیت در کودکان با روش تفکر و حل مسئله شروع می شود. چالش های روزمره برای گسترش استدلال و درک جهان پیرامون، همراه با یک محیط دلگرم کننده، باعث می شود کودک بتواند نسبت به دیدگاه ها و نظرات خود اطمینان بیشتری کسب کند.

برای تقویت خلاقیت در کودکان، روش های مختلفی وجود دارد که اکثر آنها می توانند در زندگی روزمره گنجانده شوند. والدین در قبال کودکان باید همانند یک باغبان رفتار کنند نه یک نجار! باغبان در ماهیت بذر یا نهال کاشته شده دخالتی نکرده و تنها وظیفه او حفاظت و نگهداریست اما یک نجار سعی دارد به هر نحوی طرح مورد نظر خود را به روی چوبها پیاده کند! والدین باید همانند یک یاغبان دلسوز تنها شرایط محیطی را برای رشد و پرورش کودکان خود فراهم آورده تا آنها دیدگاه و شناخت خود را نسبت به دنیا به دست آورند.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله به کمک چند راهکار ساده، نحوه افزایش خلاقیت در کودکان را به شما آموزش دهد.

8 راهکار ساده برای افزایش خلاقیت در کودکان

دادن حق انتخاب به کودکان

به فرزندتان اجازه دهید تا انتخاب های ساده ای داشته باشد؛ از جمله اینکه چه چیزی برای شام بخورد یا آخر هفته کجا برود! این امر آنها را ترغیب به تفکر مستقل کرده و ناخودآگاه یکی از جنبه های مهم تقویت خلاقیت را تمرین می کنند.

افزایش خلاقیت در کودکان

تشویق کودکان به استقلال از دیگران و رسانه ها

بچه هایی که مرتبا به وسیله دیگران و یا تلویزیون سرگرم می شوند، برای پیدا کردن سرگرمی هایی دیگری برای تفریح، دچار مشکل هستند.
افزایش خلاقیت در کودکان

تهیه وسایل بازی مناسب

برای افزایش خلاقیت در کودکان، وسایلی برای آنها تهیه کنید که تخیلشان را تحریک کند. لوازم نقاشی، خانه سازی، کتاب همگی می توانند در افزایش تفکر و مهارت حل مسئله کودک نقش داشته باشند.
افزایش خلاقیت در کودکان

آموزش استفاده های گوناگون از وسایل

کودکان را به استفاده های متفاوت از وسایل موجود تشویق کنید. به عنوان مثال، یک لوله مقوایی می تواند تبدیل به یک تلسکوپ، برج یا آدمک شود. تمام ایده های فرزندتان در این موارد را تأیید کرده و او را بخاطر چنین تصورات چشمگیری تحسین کنید.
افزایش خلاقیت در کودکان

سوال پرسیدن از کودکان

برای افزایش خلاقیت در کودکان از آنها سؤال بپرسید تا درکشان را افزایش داده و به آنها در ارائه ایده کمک کند. مثلا از کودک خود سوالاتی با “چه می شود اگر” بپرسید. “چه می شود اگر مردم بتوانند پرواز کنند؟”، “چه می شود اگر مردم در فضا زندگی کنند؟” و یا “چه می شود اگر دلفین ها روی زمین قدم بزنند؟”

همچنین کودک خود را در یافتن راه هایی برای بهبود وضعیت چیزی درگیر کنید. مثلا “چگونه می توانیم اتاق نشیمن را سریعتر تمیز کنیم؟” یا “چگونه می توانیم بدون اینکه آب را زمین بریزیم، به گل ها آب بدهیم؟”.

به علاوه کتاب خواندن یک فرصت عالی برای کودک است که بتواند خلاقیت خود را تقویت کند.
افزایش خلاقیت در کودکان

افزایش خلاقیت در کودکان با بازی کردن

با فرزند خود بازی کنید. تلاش کنید تا به کمک هم سناریوی بازی را چیده و سپس اجرا کنید. پیش نمایش بازی به کودکان اجازه می دهد زندگی را از یک منظر دیگر، یک ساختمان مهم خلاقیت تصور کنند.

مطالعه مقاله آموزش چرتکه به کودکان پیشنهاد می شود.

افزایش خلاقیت در کودکان

حساس نبودن به روی کثیف کاری یا شلوغ کاری

خودتان را برای بازی های کثیف و شلوغ آماده کنید. کودکانتان را از انجام این بازیها منع نکنید بلکه اجازه دهید از آنها لذت ببرند اما برایشان قانون تعیین کنید که بعد از اتمام بازی باید به کمک هم به پاکسازی بپردازید. کودک قطعا در این امر مشارکت خواهد کرد تا اینکه از ابتدا بگویید حق ندارد چنین بازی بکند یا نباید حین بازی خود یا خانه را کثیف کند.
افزایش خلاقیت در کودکان

افزایش خلاقیت در کودکان با مشارکت در قصه گویی

یکی دیگر از راههای افزایش خلاقیت در کودکان، درگیر کردن آنها با داستان است. داستانی را شروع کرده و از کودکتان برای ادامه آن سوال کنید اینکه بهتر است حال و هوای داستان چگونه باشد یا کدام قسمت قصه به نظر احمقانه است یا دوست دارد داستان بیشتر به کدام سمت پیش برود و… از آنجا که این فقط یک قصه است، هیچ ایده ای دور از ذهن نیست.
افزایش خلاقیت در کودکان

بسیاری از افراد تصور می کنند که خلاقیت یک استعداد ذاتیست که بچه ها یا آن را دارند، یا ندارند و همانطور که همه کودکان به یک اندازه باهوش نیستند، به یک اندازه هم خلاق نیستند. اما اینطور نیست! خلاقیت بیشتر یک مهارت است تا استعداد ذاتی! و این مهارت می تواند به وسیله والدین در فرزندان توسعه پیدا کند.

افزایش خلاقیت در کودکان فقط به مسائل هنری و موسیقی محدود نشده و برای علم، هوش اجتماعی و عاطفی نیز ضروریست. افراد خلاق انعطاف پذیرتر بوده و مهارت حل مسئله بهتری دارند که باعث می شود بتوانند با پیشرفتهای فناوری سازگارتر شده، با تغییرات کنار آمده و از فرصتهای جدید استفاده کنند.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه