درباره الکترولیز موهای زائد بیشتر بدانیم

written by هانیه زاهدی 16 مهر 1398
الکترولیز موهای زائد

الکترولیز موهای زائد یک روش از بین بردن مو از صورت یا بدن است که توسط متخصص پوست انجام می شود. این فرآیند با وارد کردن دستگاه اپیلاتور به پوست انجام شده که با ارسال فرکانس های رادیویی با طول موج کوتاه در فولیکول های مو، باعث جلوگیری از رشد آنها شده و رویش موهای جدید را متوقف می کند. این روش می تواند برای اکثر نقاط بدن از جمله ابرو، صورت، شکم، ران، سینه و پاها مورد استفاده قرار گرفته و به طور کلی عوارض جانبی دائمی ندارد.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله شما را با روش الکترولیز موهای زائد آشنا کند.

 تفاوت الکترولیز با لیرز موهای زائد در چیست؟

لیزر و الکترولیز دو روش از بین بردن طولانی مدت موهای بدن هستند که هر دو با هدف قرار دادن فولیکول های مو کار می کنند. براساس اطلاعات انجمن جراحی پوست آمریکا، تقاضا برای رفع موهای زائد روندی رو به رشد داشته و از سال 2013 نزدیک به 30 درصد افزایش یافته است.

الکترولیز موهای زائد

از بین این دو روش، الکترولیز موهای زائد، روشی است که توسط  FDA (سازمان غذا و دارو) برای رفع دائمی مو تأیید شده است. لیزر نمی تواند برای حذف موهای بور و روشن به کار رود، چون سلول هدف در لیزر بافت رنگدانه است. لذا افرادی که کاندید مناسبی برای لیزر نیستند، برای حذف این موها می توانند از الکترولیز استفاده کنند. لیزر نور متمرکزیست و با داشتن انرژی بالا می تواند در بافت ها متمرکز شده، قسمت مورد نظر را حذف کرده، بدون آنکه آسیب زیادی به بافتهای اطراف بزند. در الکترولیز جریان الکتریکی با استفاده از یک الکترود بسیار ظریف سوزنی شکل یا پروب فلزی، با ایجاد حرارت و گرما در هر فولیکول مو آن را تخریب می کند. سه نوع الکترولیز وجود دارد: گالوانیک، گرمایشی و مخلوط.

الکترولیز موهای زائد

درمان با الکترولیز دردناکتر از لیرز است. در لیرز درد خفیفی احساس شده اما در الکترولیز مختصص گاها مجبور به استفاده از پمادهای بی حسی موضعی می شود. الکترولیز مانند لیرز نمی تواند در هر جلسه منطقه زیادی را تحت درمان قرار دهد؛ لذا فرآیندی طولانی و وقت گیر بوده و برای رسیدن به نتیجه مطلوب، بسته به میزان موهای بدن، جلسات طولانی و متعدد نیاز است که باید به آنها پایبند باشید.

آنچه هر خانمی باید در مورد لیزر موهای زائد بداند

فواید

در مقایسه با لیرز، استفاده از الکترولیز اثر بهتر و ماندگارتری داشته و نتایج آن به دلیل از بین رفتن فولیکول مو ثابت است. از نظر تئوریک، داشتن فولیکول های آسیب دیده، بدان معناست که هیچ موی جدیدی قادر به رشد نیست. البته فولیکول های خم شده می توانند الکترولیز موهای زائد را سخت تر کنند. اپیلاسیون یا استفاده از موچین باعث خم شدن فولیکول ها می شود و رشد مو به شکل ناصحیحی انجام شده که همین امر سبب می شود سوزن به ریشه سخت تر وارد شود.

عوارض

درمان با الکترولیز، عوارض جانبی موقتی و گذارا داشته که شایعترین آن قرمزی و سوزش جزئی پوست بوده که در طی چند روز از بین می رود. ایجاد درد و تورم بسیار نادر است. همچنین عوارض جانبی شدید نظیر عفونت ناشی از به کار بردن سوزن های غیر استریل و ایجاد زخم، در اثر مراجعه به افراد غیرمتخصص و بی تجربه برای درمان اتفاق می افتد. با مراجعه به یک متخصص پوست باتجربه و کارآمد، می توانید خطرات عوارض مذکور را به حداقل برسانید.

الکترولیز موهای زائد

توصیه های مهم

  • اگر تصمیم به رفع موهای زائد خود گرفته اید، قبل از شروع درمان، به خوبی تحقیق کرده و مشاوره بگیرید که کدام روش درمانی برای شما مناسب است: لیرز یا الکترولیز. یک تصمیم اشتباه به معنای هدر دادن زمان، پول و تحمل درد و ناراحتی غیرضروریست.
  • چنانچه می خواهید از الکترولیز استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید که پزشک از تکنیک صحیح استفاده می کند. برای رفع دائمی موهای زائد باید از الکترولیز سوزنی استفاده شود. در بعضی از کلینینک ها ممکن است الکترولیز سوزنی تبلیغ شده اما در عوض از موچین الکترونیکی یا فوتوالپیلاتر استفاده شود که روشی دائمی برای رفع مو نیست.

به یاد داشته باشید انجام یک روش بعد از روش دیگر ایده خوبی نیست. به عنوان مثال، انجام الکترولیز بعد از لیزر، اثرات درمان اول را مختل می کند. لذا قبل از شروع، در مورد بهترین گزینه درمان با متخصص پوست مشورت کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه