چگونه در مدیریت روابط عاطفی موفق باشیم؟

written by لاوین قریشی 21 مهر 1398
مدیریت روابط عاطفی

روابط عاطفی پویا هستند. یعنی آنها به طور مداوم تغییر می کنند و این تغییرات منعکس کننده شرایط، فشارها و فراز و نشیب های روزمره ای است که هر فردی تجربه می کند. اما این تغییرات چه تاثیری بر روابط ما می گذارد و چگونه می توان با وجود این تنش ها در مدیریت روابط عاطفی موفق شد؟

شواهد علمی از این عقیده حمایت می کنند که هر فرد مسئولیت سلامت روابط خود را بر عهده دارد. برای انجام وظیفه خود و برای داشتن رابطه شادتر و سالم تر باید در خصوص مدیریت روابط عاطفی مهارت کسب کنید.

در روابط عاطفی، مانند بسیاری از موضوعات دیگر، مسائل ریز و کوچک با اهمیت تلقی می شوند. با بانوی شهر همراه باشید تا با نکات مهم در مدیریت روابط عاطفی آشنا شوید.

برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق مقاله نکاتی برای بهترشدن روابط زناشویی را بخوانید.

مدیریت روابط عاطفی

دو روان شناسان برجسته به نام های ناتانیل براندن و رابرت استرنبرگ (که در مورد چالش های روابط عاطفی تحقیقات گسترده ای انجام داده اند) معتقدند که اظهار علاقه و محبت حتی بصورت بسیار کم می تواند مهم تر از “گوش دادن فعال” و اعتماد در جهان باشد. آنان در پژوهش های خود به موارد بسیاری برای حفظ رابطه عاطفی و کسب رضایت طرفین دست یافته اند که در ذیل برخی از آنها بیان می شود.

بیشتر بخوانید:  10 راهکار عملی برای کنترل خشم

پیشنهاد میکنیم مقاله ۲۲ نکته کلیدی در بهبود روابط زناشویی را نیز بخوانید.

راهکارهای مهم برای مدیریت روابط عاطفی و کسب رضایت طرفین

برای مدیریت روابط عاطفی گفتن “دوستت دارم” را فراموش نکنید

هرچند دوست داشتن بیشتر در عمل ثابت می شود تا در کلام؛ اما واقعیت این است که صحبت کردن واضح تر از عمل کردن است. پس مطمئناً ابراز علاقه کلامی در مدیریت روابط عاطفی موثر واقع می شود. بهتر است اطرافیان (یا شریک زندگی) را از احساسات خود آگاه سازید. یک عبارت ساده” من تو را دوست دارم” یا “بودنت به جهان من معنی بخشیده است” می تواند مسیری رابطه عاطفی شما را در  امنیت قرار دهد.

مدیریت روابط عاطفی

ابراز علاقه و محبت در عمل

اعمال کوچکی که نشان دهنده صمیمیت است را از خود نشان دهید. بهتر است حس گرمی، عشق و محبتی را که نسبت به وی احساس می کنید، منتقل کنید. کمترین تماس جسمی مانند گرفتن دست یا تکیه دادن به شانه و غیره تاثیر مثبتی بر روابط می گذارد.

مدیریت روابط عاطفی

شناسایی پتانسیل ها و نقاط قوت

در روابط عاطفی شفاف رفتار کنید. بدین صورت که اجازه دهید شریک زندگی شما از علایق، سلیقه و انتظارات شما مطلع باشد. منظور این است که وی پی ببرد که شما چه چیزی را در مورد او بیشتر دوست دارید، چه چیزی را تحسین می کنید و چه چیزی باعث افتخار شما می شود و به طور کلی نقاط قوت وی از نظر شما چیست. در مدیریت روابط عاطفی نقش تشویق و حمایت از رشد یکدیگر از اهمیت بسزایی برخوردار است پس بهتر است پتانسیل ها و نقاط قوت و ضعف یکدیگر را بشناسید.

بیشتر بخوانید:  دلایل خیانت در افراد متاهل چیست؟

توجه به مسائل کلیدی ریز در روابط

بهتر است بدانید که برخی نزاع های شدید خانوادگی یا زناشویی گاهاً از ابراز یک کلمه نادرست یا یک نگاه عجیب و غریب می تواند شروع می شود. توجه به مسائل کلیدی ریز به ظاهر کم اهمیت می تواند به حفظ روابط عاطفی کمک کند. تدارک یک هدیه کوچک، یک تعارف معمول، یک لحظه تماس چشمی یا جسمی می تواند رابطه ها را به شدت تقویت کند.

مدیریت روابط عاطفی

پشتیبانی از یکدیگر در زمان بروز مشکل

زمانی که شریک زندگی تان با چالشی مهم در زندگی  مواجه می شود (مانند از دست دادن شغل یا فوت دوست عزیز) چه باید کرد؟ در این زمان ایفای نقش حامی و پشتیبان بسیار مهم است. در چنین مواقعی حفظ خونسردی، آرامش، همدلی و داشتن روحیه قوی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیریت روابط عاطفی

با کمال میل پاسخگوی خواسته ها باشید

قاتل بزرگ روابط، انتظارات غیر معقول است. شریک زندگی شما با طیف گسترده ای از نارسایی ها و ناسازگاری های انسانی روبه روست. اینها ویژگی های ما هستند، نه اشکالات! بیاموزید که خواسته های نامعقول را از روابط خود حذف کرده و در عوض از  شریک زندگی خود برای آنچه که هست، قدردانی کنید.

بهتر است برای بودن در کنار هم و هزاران نعمتی که در زندگی شما وجود دارد، احساس قدردانی کنید. به یاد داشته باشید که اگر در روابط خود شاد و راضی هستید، بخشی از آن مربوط به شریک زندگی تان و عملکرد وی در رابطه تان است.

در مسیر مدیریت روابط عاطفی برای برابری تلاش کنید

برای مدیریت روابط عاطفی خود از این قانون طلایی پیروی کنید: با شریک زندگی خود مطابق آنچه انجام می دادید، انجام دهید. برای تقسیم عادلانه وظایف خانگی و سایر وظایف تلاش کنید و در ازای آن انتظارات دیگر نداشته باشید.

بیشتر بخوانید:  رایجترین مشکلات زندگی زناشویی بعد از تولد بچه

نتیجه گیری

مهم نیست که در روابط خود با چه چالش هایی روبرو می شوید، بلکه نکته مهم این است که شما مهارت کافی برای حل آن مشکلات بصورت مسئله مدار را داشته باشد. ارتباطات باز، صادقانه و ایمن بخشی اساسی از روابط عاطفی سالم هستند. اولین قدم برای ایجاد چنین رابطه ای این است که شما هر دو نیازها و انتظارات یکدیگر را درک کنید. یعنی باید با هم صحبت کنید و به تفاهم برسید. رعایت نکات فوق می تواند به شما و شریک زندگی تان کمک کند تا در مدیریت رابطه عاطفی سالم موفق باشید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه