درباره عمل کاشت مو چه می دانید؟

written by هانیه زاهدی 10 اسفند 1397
درباره عمل کاشت مو چه می دانید؟

در سالهای اخیر عمل کاشت مو محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. این جراحی پیچیده تر از چیزی است که تصور می کنیم. کاشت مو اولین بار در سال 1950 در ایالات متحده انجام شد؛ اما تکنیک های آن در طی این سالها تغییرات زیادی کرده است. پیوند مو یک روش غیرتهاجمی که با بی حسی موضعی همراه است. از طرفی دوره نقاهت طولانی نداشته و فرد پس از جراحی بستری نمی شود. در این روش، موهای پیوند شده مانند موهای طبیعی رفتار می کنند. یعنی دو یا سه هفته پس از کاشت، می ریزند اما ریشه های آنها مجددا شروع به رشد کرده و موهای جدید جایگزین می شوند.

در کاشت مو مانند هر روش جراحی زیبایی دیگر، نباید انتظار نتایج غیرواقعی داشت. نتیجه هر عمل در درجه اول بستگی به موهای طبیعی فرد دارد که در واقع مهمترین عامل است. لذا نتیجه در هر فرد با دیگری متفاوت است. در درجه دوم مهارت پزشک جراح نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

ناگفته نماند که عمل پیوند مو با روش های ترمیم مو تفاوت دارد.

مراحل کاشت مو

مراحل کاشت مو

 مشاوره

اولین گام همیشه باید یک تشخیص جامع و کامل درباره علت ریزش مو باشد. انواع مختلفی از ریزش مو و بسیاری از بیماری های مختلف وجود دارد که می تواند بر روند درمان تاثیرگذار باشند. بنابراین هر بیمار باید با دقت مورد ارزیابی قرار گیرد تا تعیین شود چه داروها یا روش هایی به بهترین وجه، نیازهای خاص فرد را تامین می کند.

مشاوره برای کاشت مو

برداشت مو

مهم نیست که برای پیوند، فولیکول های موی سالم همگی به یک باره توسط پیوند واحد فولیکولی و یا با استفاده از تکنیک های استخراج واحد فولیکولر (FUE) برداشته شوند. آنچه که مهم است حفظ یکپارچگی پیوند بوده که باید مراقبت بسیاری صورت بگیرد. زیرا اگر در طول فرآیند استخراج، فولیکولها آسیب ببیند، پیوندها در محل های جدید خود رشد نخواهند کرد.
در این مرحله بخشی از موی سر تراشیده شده و با بی حسی موضعی از قسمت پایین مو که به اصطلاح بانک مو گفته می شود، فولیکول های سالم برداشته می شوند تا در صورت مناسب بودن، به مناطق کم پشت و یا فاقد مو پیوند زده شوند.

بررسی فولیکول ها

هنگامی که فولیکولها برداشته شدند، باید آنها را به وسیله میکروسکوپ های چشمی قدرتمند، به دقت مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد. فولیکول های مو به طور طبیعی در خوشه های یک، دو، سه و یا حتی چهار فولیکول رشد می کنند و برخی از پزشکان می توانند هر کدام از این گروه های فولیکولی را در گروهی جداگانه نگه دارند تا بتوانند تعداد بیشتری از آنها داشته باشند.

کاشت مو

کلید واقعی در یک پیوند موی طبیعی به جایگزینی مناسب و زاویه پیوند بستگی دارد. الگوی رشد موهای افراد مانند اثر انگشت منحصر به فرد است و فقط یک جراح ماهر و با تجربه می تواند به درستی زاویه برش های لازم و قرار دادن پیوند های فولیکولی را به طوری که طبق الگوی طبیعی و ترکیب یکپارچه باشند، تشخیص دهد.

در این مرحله فولیکول های برداشته شده، به محل های گیرنده، پیوند زده می شوند. بعد از اتمام جراحی، برش های کوچکی در سر دیده می شود که به طور طبیعی بهبود می یابند و قرمزی و تورم محل جراحی، طی یک هفته تا ده روز از بین می رود.

کاشت مو

نگهداری

ریزش مو یک فرایند پیش رونده است. درمان هایی غیر از جراحی کاشت مو، از جمله داروهای تجویزی، پلاسمای غنی از پلاکت یا درمان با لیزر، باید طی یک برنامه جامع و با مراقبت های طولانی، پس از فرایند کاشت مو، با این روش ترکیب شوند تا به کاهش ریزش مو کمک کرده و نتایج پیوند مو حفظ شود.

دو یا سه روز پس از جراحی، بیمار می تواند سر خود را با شامپو بشوید اما تا مدتی پس از پیوند، باید پوست سر خود را از آلودگی و تابش آفتاب دور نگه دارند. در طی این مدت بیمار باید آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم مصرف نماید.

نتیجه عمل کاشت مو

همانطور که گفته شد نتیجه از یک فرد تا فرد دیگر متغیر است و در درجه اول بستگی به موهای طبیعی افراد دارد. هر چه بانک مو قویتر باشد، به همان نسبت نتیجه کاشت مو بهتر خواهد بود. در ادامه تصاویری از کاشت مو در قسمت جلوی سر یک خانم را شاهد هستیم.

کاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت موکاشت مو

عوارض کاشت مو

پیوند مو عموما جز عمل های کم خطر طبقه بندی می شود. اما با این حال صد در صد بدون عارضه نیست. در برخی افراد ممکن است همراه با مشکلاتی باشد. از قبیل:

  • عفونت
  • خونریزی برخی از زخمها
  • رشد تکه ای مو، که اغلب می تواند تصحیح شود.

پیوندهایی که شکست می خورند، به معنای تکرار عمل جراحی است.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه