ارگونومی در زندگی روزمره

written by ویدا نورمحمدیان 7 شهریور 1397
ارگونومی در زندگی روزمره

برای همه پیش آمده که در طول روز احساس خستگی کنند و با خوردن قهوه و انواع انرژی زاها احساس خستگی و بدن درد آنها کم نشود. شاید به این فکر کنید که در طول روز کار سنگین یا خسته کننده ای انجام نداده اید پس چرا احساس خستگی و بدن درد می کنید؟ در پاسخ بانوی شهر به شما میگوید باید مواردی را در زندگی روزمره رعایت کنید، نکاتی که با عنوان ارگونومی در زندگی روزمره می تواند به بدن شما کمک کند تا خستگی و استرس کمتری را متحمل شود. حالت و فرم بدن تاثیر بسزایی روی دردها دارند و رعایت ارگونومی در زندگی روزمره می تواند بر فرم بدن تاثیر بگذارد. چطور این ممکن است؟

در ابتدا باید عادت روزمره را کنار بگذارید و آماده باشید روی حرکات، ایستادن و حتی نشستن تغییر ایجاد کنید. عاداتی نظیر کج نشستن، خمیده ایستادن، خم شدن روی گوشی یا کامپیوتر و هر چیزی که بر حالت بدن تاثیر می گذارد باید تصحیح شود. خمیدگی، قوز کردن و انداختن سر روی تلفن همراه، به مرور زمان باعث می شود دردهایی از جمله کمردرد، شانه درد، گردن درد و درد در سیاتیک را احساس کنید. حالت بدن روی جریان خون و هضم غذا نیز تاثیر می گذارد. برای بهبود درد سعی کنید، بدنی ارگونومیک برای خود بسازید.

صاف بایستید

صاف بایستید

ایستادن نقش مهمی در فرم بدن دارد. صاف و راحت بایستید. بدن را به هیچ سمتی پرتاب نکنید، نه خیلی به جلو خم شوید نه خیلی به عقب تا به ستون فقرات فشار وارد نشود. سر را بالا بگیرید به طوری که نگاهتان مستقیم روبرو قرار بگیرد. حواستان به نحوه ی قرار گرفتن شانه ها باشد. شانه ها را جلو نیندازید، شکم را داخل ببرید و همین حالت را هنگام راه رفتن رعایت کنید.

اجسام سنگین را درست بلند کنید

اجسام سنگین را  درست بلند کنید

اگر هنگام بلند کردن اشیا بخصوص اجسام سنگین، ارگونومی را رعایت نکنید خیلی سریع آسیب می بینید. به یاد داشته باشید برای بلند کردن اجسام از روی زمین نباید خم شوید. کاملا صاف روی پاها بنشینید و جسم را در دست گرفته و همانطور از جا بلند شوید. هنگام بلند شدن باید سنگینی و فشار روی پاها باشد نه کمر و شانه ها.

به حالت نشستن هنگام رانندگی دقت کنید

به حالت نشستن هنگام رانندگی دقت کنید

مهم است هنگام رانندگی به حالت بدن دقت کنید و ارگونومی را در نحوه نشستن خود رعایت کنید. با توجه به ترافیک روزانه، هنگام رانندگی مدت زمان زیادی را نشسته اید و اگر این نشستن صحیح نباشد خیلی سریع روی ستون فقرات و مهره ها فشار وارد کرده و آسیب می رساند. برای رعایت ارگونومی هنگام رانندگی، کاملا صاف بنشینید و سر را به پشتی صندلی نزدیک کنید. دستها نباید هنگام گرفتن فرمان ماشین خم شود. در ترافیک به دستها استراحت داده و کمی شانه ها را حرکت دهید.

ارگونومی را در کارهای خانگی رعایت کنید

ارگونومی را در کارهای خانگی رعایت کنیدهنگام جارو زدن یا تی کشیدن نباید احساس درد در پشت داشته باشید، این درد بخاطر خمیده انجام داده کارها و وارد کردن فشار به گردن و کتف است. برای انجام اینگونه کارها کاملا صاف بایستید و به جلو خم نشوید. از جارو یا تی سبک استفاده کنید. برای جلو عقب بردن دسته جارو به جای حرکت دادن کل بدن فقط از شانه ها کمک بگیرید.

برای تمیز کردن نقاطی که دور از دسترس است به جای اینکه خود را به جلو یا بالا بکشید از وسایل دسته دار استفاده کرده یا زیر پاها نردبان یا چهارپایه بگذارید تا راحت تر بتوانید وسیله ای را از بالای کابینت بردارید.

چند نکته کوتاه درباره ارگونومی در زندگی روزمره

  • آیا عادت دارید کیف پول را در جیب پشت شلوار بگذارید؟ این کار اشتباه است. شما با این کار تعادل بدن را از بین می برد و ناخودآگاه این نامتعادل بودن روی فرم بدن تاثیر می گذارد. اگر هنگام نشستن کیف را از جیبتان خارج نکنید سطحی ناهمسان برای نشستن ایجاد می کنید و همین می تواند منجر به کمردرد شود.
  • خانم ها معمولا روزانه کیف های سنگینی همراه خود می برند، گاهی وزن کیف به 3 کیلوگرم میرسد. اگر بخواهید همه این وزن را روی یک شانه تحمل کنید در نهایت دچار شانه درد، گردن درد و سردرد می شوید. از کیف هایی که روی یک شانه قرار می گیرند کمتر استفاده کنید بخصوص اگر روزانه اشیاء زیاد و سنگینی را با خود حمل می کنید. کیفی استفاده کنید که تعادل هر دو شانه را حفظ کند.
  • پوشیدن طولانی مدت و مکرر کفش های پاشنه بلند به مرور زمان منجر به آرتروز می شود. پوشیدن طولانی مدت کفش پاشنه بلند در ستون فقرات فرمی غیرطبیعی ایجاد می کند و اگر جلوی آن گرفته نشود باعث آسیب و درد در ستون فقرات می شود.
  • استفاده بیش از حد از وسایلی همچون موبایل، تبلت یا حتی لپ تاپ می تواند روی فرم بدن تاثیر بگذارد
  • ارگونومی در محیط کار و کار با کامپیوتر را نیز فراموش نکنید.

رعایت ارگونومی در زندگی روزمره فواید بسیاری دارد از جمله 

  • بهتر نفس کشیدن و جریان خون مرتب
  • هم تراز ماندن استخوان ها که باعث می شود ماهیچه ها بهتر و راحت تر حرکت کنند.
  • کاهش استرس
  • کاهش خستگی و داشتن انرژی بیشتر
  • جلوگیری از گردن درد و کمردرد
  • جلوگیری از حالت افتادگی بدن و خمیدگی
  • داشتن ظاهر و باطنی سالم
مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه