سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه

written by هانیه زاهدی 1 مرداد 1399

در این روزها که دنیا درگیر کروناست، شاید یکی از سخت ترین کارهای خانواده ها سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه باشد. کودکانی که تا دیروز آزادانه در پارک ها و تفرجگاه ها به بازی می پرداختند، در این روزها مجبور به خانه نشینی و گذراندن روزها در آپارتمان هستند.

این وضعیت شاید برای مدت کوتاهی قابل تحمل باشد اما اگر قرار باشد برای زمانی نامعلوم طول بکشد، باید به فکر چاره ای برای سرگرم کردن کودکان بود.

این شرایط برای بچه ها توام با استرس و بی قراریست چون درک درستی از اتفاقهای در حال وقوع نداشته و تنها چیزی آنها را آزار می دهد، محدودیت های اعمال شده بر تفریح و بازی هایشان است.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله روشهایی برای سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه ارائه دهد.

11 روش برای سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه

قبل از هر چیز، به کودکان توضیحی ساده درباره Covid-19 بدهید. به این ترتیب که “بیرون از خانه یک بیماری وجود دارد که همه ما مجبوریم مدتی را در خانه بگذارنیم اما نگران نباشید؛ ما اینجا هستیم تا از شما مراقبت کنیم.” باید به کودکان حس امنیت را القا کرد تا بتوانند روزها را با استرس کمتری سپری کنند.

کودکان را در کارهای خانه مشارکت دهید

سعی کنید دسته جمعی به نظافت منزل پرداخته و سهم کوچکی از کار را نیز به کودکان واگذار کنید. می توانید این کار را به صورت تفریح همراه با آواز خواندن، پخش موزیک شاد و یا صحبت های خانوادگی، به یک تفریح چند ساعته تبدیل کنید. حتی آنها را در آشپزی کردن مخصوصا پختن کیک و شیرینی سهیم کنید.

سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه

ارتباط کودکان با دوستانشان را حفظ کنید

به خاطر منع رفت و آمدی که وجود دارد، کودکان از دیدار دوستانشان محروم هستند اما شما وظیفه دارید با برقراری ارتباط های مجازی، همچنان این روابط را حفظ کنید.

مثلا زمانی را در روز اختصاص دهید تا بچه ها با دوستانشان تماس تصویری داشته و درباره کارهای روزانه شان گفتگو کنند. این کار شاید ایجاد یک حس رقابت برای انجام کار و یادگیری بیشتر را نیز تقویت کند. چرا که هنگام صحبت با دوستانشان، می توانند از این فعالیت ها یاد کنند.

استفاده مفید از وسایل دیجیتال را به آنها آموزش دهید

معمولا کودکان از تبلت، موبایل و کامپیوتر فقط برای بازی استفاده می کنند. یاد دادن طرز استفاده مفید از این وسایل، وظیفه والدین است.

برای سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه می توانید با فراهم کردن لیستی از بازیهای مفید و آموزشی برای آنها، بازی کردن را علاوه بر تفریح، به یک محیط آموزشی تبدیل کنید. یا برنامه های آموزنده دیگری از قبیل پادکست یا مستندهای مناسب کودکان را برایشان در دسترس قرار دهید. و یا می توانید آنها را به بازدید از مکان های دیدنی دنیا به کمک تورهای مجازی که در اینترنت وجود دارد، ببرید.

انیمیشن های مناسب برایشان تهیه کنید

ممکن است زمانیکه تمایل دارند کارتون تماشا کنند، تلویزیون برنامه مناسبی برایشان نداشته باشد. بهتر است از قبل لیستی از انیمیشن های مفید و یا خنده دار را تهیه کرده تا اگر خواستند برنامه ای ببیند، برایشان پخش کنید و حتی خودتان نیز با آنها همراه شوید.

برنامه کتاب خواندن داشته باشید

کودکان معمولا قصه گویی را دوست دارند. اگر اهل کتاب خواندن برای کودکان نیستید، سعی کنید در این ایام با کتابهای عکس دار و کم حجم این کار را آغاز کنید.

هنگام تعریف کردن قصه، آن را به نمایشی چند دقیقه ای تبدیل کرده و با عوض کردن تن صدا، جای شخصیت های مختلف کتاب حرف بزنید.

و در پایان کتاب نیز با آنها درباره آنچه از قصه درک کرده اند، به صحبت بپردازید.

سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه

با کودکان برنامه گفتگو بچینید

در نگاه اول ممکن است کار سختی به نظر بیاید اما اگر موضوع مورد علاقه کودکان را پیدا کنید، خیلی راحت می توانید آنها را وارد گفتگو کنید.

حتی سعی کنید در مورد کتاب هایی که برایشان خوانده اید و یا برنامه هایی که تماشا کرده اند حرف بزنید. اینکه در مورد آنها چه فکر می کنند، چه چیزی یاد گرفته اند و اگر آنها به جای نویسنده بودند، پایان داستان را چگونه تمام می کردند و… اگر کمی خلاقیت داشته باشید، سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه کار چندان سخت و طاقت فرسایی نیست.

عادات مناسب را در کودکان ایجاد کنید

شاید این زمان بهترین فرصت برای ایجاد عادتهایی مناسب در کودکان باشد. تنظیم ساعت خواب، عادت به مطالعه، بهبود نظم و ترتیب و… حتی می توانید با انواع آموزش های مجازی، این فرصت خانه نشینی را برای آنها به یک محیط یادگیری – تفریحی تبدیل کنید مثلا یادگیری یک هنر خاص مثل ساز زدن

خلاقیت را با کودکان تمرین کنید

ویدیوهای آموزشی فراوانی در این باره وجود دارد که می توانید به کمک وسایل ساده و بازیافتی، چیزهای مفید و کاربردی بسازید. با قرار دادن این وسایل در اختیار کودکان، از آنها بخواهید این لوازم را درست کنند و خودتان نیز در ساخت آنها مشارکت داشته باشید.

با این کار هم می توانید علاوه بر سرگرمی، فرهنگ بازیافت را نیز به طور ضمنی آموزش دهید. ایجاد و افزایش خلاقیت را می توانید در موضوعات نقاشی نیز پیاده کنید.

به این ترتیب که کاغذ و مدادرنگی در اختیارشان بگذارید و از آنها بخواهید در مورد اینکه دوست دارند محیط خانه چگونه باشد، نقاشی کنند؛ و یا موضوعاتی از این قبیل.

از بازیهای دسته جمعی غافل نشوید

هیچ چیز مثل یک جمع شاد و صمیمی نمی تواند در روحیه کودک موثر باشد. انواع بازی های دسته جمعی مثل پانتومیم، چشم بندی و یا حل چیستان و معما که مناسب محیط های بسته هستند، می تواند ساعتها تفریح و سرگرمی را برای خانواده فراهم کند.

اسباب بازی های آموزشی را فراموش نکنید

انواع لگو، پازل های چند صد تکه، بازیهای فکری و ماجراجویی همه و همه از مواردی هستند که می توانید برای سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه استفاده کنید.

و یا مثلا نقشه خیابان را روی یک مقوا یا پارچه کشیده و به کمک ماشین های کوچک علاوه بر بازی، فرهنگ رانندگی و عبور و مرور را به آنها آموزش دهید.

بازی با کاغذ را به آنها آموزش دهید

ساخت انواع کاردستی، اوریگامی، ماکت و وسایل سرگرم کننده دیگر به کمک کاغذ و مقوا، یکی از تفریحی ترین کارهاییست که می توانید در برنامه خود داشته باشید.

سرگرم کردن کودکان در دوران قرنطینه

اگر خانه شما حیاط دارد که خوش بحالتان! امکان اینکه برنامه های بسیار دیگری را در لیست بالا وارد کنید، وجود دارد. مثل باغبانی کردن، توپ بازی و بازیهای هیجان انگیزی دیگری مثل یافتن نقشه گنج. حتی می توانید روزهایی را به ایجاد کمپ در حیاط اختصاص داده و با زدن چادر مثلا یک روز را در حیاط بگذرانید. (ایجاد کمپ در پشت بام نیز امکان پذیر است).

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه