درباره رژیم مدیترانه ای و مزایای آن بیشتر بدانیم

written by هانیه زاهدی 26 خرداد 1398
درباره رژیم مدیترانه ای و مزایای آن بیشتر بدانیم

رژیم مدیترانه ای که در 16 کشور حوزه دریای مدیترانه رایج می باشد، شامل غذاهای خوشمزه ایست که در طولانی مدت به حفظ سلامت شما کمک می کند. در واقع هیچ برنامه واحدی برای این رژیم غذایی وجود ندارد و تفاوت های فرهنگی، قومی، مذهبی، اقتصادی و تولید محصولات کشاورزی مختلف سبب ایجاد الگوهای متفاوتی در این رژیم غذایی شده است.

با پیش گرفتن این سبک زندگی، علاوه بر حفظ سلامتی، می توانید از غذاهای خوشمزه و سالم بهره برده و حتی آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. بانوی شهر در این مقاله شما را با رژیم مدیترانه ای و مزایای آن آشنا می کند.

رژیم مدیترانه ای

چه غذاهایی در رژیم مدیترانه ای مصرف می شوند؟

با وجود تفاوت در این رژیم غذایی، مواد غذایی عمده ای که در آن مصرف می شوند عبارتند از: محصولات لبنی، تخم مرغ (4 بار در هفته)، ماهی و مرغ که بیشتر از گوشت قرمز رایج است (مرغ و ماهی 2 بار در هفته و گوشت قرمز یکبار)؛ روغن زیتون، میوه ها، سبزیجات (به خصوص برگ های سبز مانند اسفناج، سبزیجات غیر نشاسته ای مثل بادمجان، گل کلم، کنگر فرنگی، گوجه فرنگی و رازیانه)، نان و دیگر غلات، سیب زمینی، حبوبات (لوبیا، عدس و نخود)، آجیل (بادام)، دانه های خوراکی (کنجد) و سرکه در مقادیر کم. البته استفاده از سبزیجات در وعده های غذایی کمی بیشتر از حد معمول است.

رژیم مدیترانه ای

اگر گیاهخوار هستید و قصد دارید این رژیم را امتحان کنید، میتوانید گوشت و مواد لبنی آن را حذف کرده و از باقی مواد غذایی استفاده کنید. برای کسانیکه به دنبال غذاهای کم چرب هستند، رژیم مدیترانه ای به عنوان یک رژیم کم چربی، واجد شرایط نیست اگرچه از چربی های اشباع نشده بهره می برد. اگر جز افرادی هستید که از غذاهای کم نمک استفاده می کنند، می توانید به جای نمک از سبزی های معطر و چاشنی های بسیار متنوع این رژیم غذایی لذت ببرید.

بیشتر بخوانید:  رژیم غذایی صحیح برای داشتن شکم صاف و سیکس پک

مزایای رژیم مدیترانه ای

میزان چربی اشباع در افرادی که از این رژیم غذایی تبعیت می کنند، کمتر از دیگران است. زیرا بیش از نیمی از کالری چربی در این رژیم از چربی های غیر اشباع (عمدتا از روغن زیتون) گرفته شده و به همین علت سطح کلسترول خون را بالا نمی برد.

رژیم مدیترانه ای

در مقایسه با ایالات متحده، نرخ مرگ و میر ناشی از بیمارهای قلبی در کشورهای حوزه دریای مدیترانه بسیار کمتر می باشد. البته نمی توان این مسئله را به طور 100% به رژیم غذایی نسبت داد اما تاثیر آن را هم نمی شود نادیده گرفت. سبک زندگی و فعالیت های فیزیکی ناشی از آن نیز در این مسئله نقش دارند. به عنوان مثال اکثر مردم این ناحیه غذای خود را به صورت دسته جمعی و در طبیعت و فضای باز صرف می کنند که خود یک روش عالی برای کاهش استرس و کسب آرامش و به دنبال آن افزایش کیفیت زندگیست.

رژیم مدیترانه ای

دیگر مزیت های رژیم مدیترانه ای عبارتند از:

  • پایین بودن مصرف شکر و غذاهای فرآوری شده
  • کاهش وزن در طولانی مدت به روشی کاملا سالم و طبیعی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان به دلیل مصرف عمده سبزیجات و امگا 3
  • پیشگیری و بهبود دیابت

چنانچه قصد دارید سبک زندگی خود را عوض کنید و در عین حال محدویت های زیادی را نمی خواهید، رژیم مدیترانه ای مناسب شماست. با در نظر گرفتن اقلام مصرفی این رژیم و کمی خلاقیت، می توانید از مصرف مواد غذایی که دوست دارید، لذت ببرید.

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه