از کره بادام زمینی و فواید آن بیشتر بدانیم

written by هانیه زاهدی 5 آذر 1398
کره بادام زمینی

کره بادام زمینی از اوایل دهه 1900 ابتدا جای خود را در میان خوراکی های آمریکایی باز کرده و سپس در سراسر جهان گسترش پیدا کرد. طعم خوشمزه و بافت لطیف آن، سبب شده تا به یکی از محبوب ترین خوردنی های مورد علاقه کودکان و بزرگسالان تبدیل شود و به همین خاطر اغلب خانوارها همیشه یک شیشه از آن را در آشپزخانه دارند. البته برخی از افراد به دلیل آلرژی نمی توانند از این خوردنی شگفت انگیز لذت ببرند و برای درصد کمی از جمعیت (حدود 1%)، به معنای واقعی کلمه می تواند کشنده باشد. علاوه بر این موارد برخی افراد به آراکی بوتیروفوبی مبتلا هستند یعنی می ترسند که کره بادام زمینی به سقف دهانشان بچسبد.

بانوی شهر قصد دارد در این مقاله شما را با کره بادام زمینی و فواید آن آشنا کند.

کره بادام زمینی

طرز تهیه کره بادام زمینی

اگرچه بادام زمینی را جز حبوبات می دانند اما از دیدگاه آشپزی و تغذیه، بسیار شبیه آجیل ها هستند. چنانچه بادام زمینی برشته شده را آنقدر خرد کنید تا حالت خمیری پیدا کند، کره بادام زمینی به دست می آید. این محصول یک ماده غذایی غیرفرآوری شده است. اما در برخی از مارک های تجاری آن افزودنی هایی مانند شکر، نمک، روغن گیاهی و یا چربی ترانس نیز دیده می شود. این خوراکی خوشمزه یک منبع انرژی نسبتاً متعادل بوده و کربوهیدارت، پروتئین و چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند.

در حدود 100 گرم این ماده، 20 گرم کربوهیدرات (13٪ کالری)، 25 گرم پروتئین (15٪ کالری)، 50 گرم چربی (72% کالری) وجود دارد. با وجودی که کره بادام زمینی سرشار از پروتئین می باشد اما مقدار اسید آمینه متیونین آن اندک است. به طور کلی پروتئین حبوبات در مقایسه با پروتئین حیوانی از لحاظ متیونین و سیستئین بسیار پایین هستند؛ لذا کسانی که به کره بادام زمینی یا لوبیا به عنوان منبع اصلی پروتئین خود اعتماد دارند، خطر کمبود متیونین را جدی بگیرند.

برای تهیه یک شیرینی خوشمزه مخصوص افراد دیابتی مقاله براونی کره بادام زمینی  را بخوانید.

کره بادام زمینی

فواید

از آنجا که این ماده حاوی 20٪ کربوهیدرات است، آن را برای رژیم های غذایی کم کربوهیدرات مناسب می کند. همچنین قند خون را به میزان بسیار کمی بالا برده که از این لحاظ نیز گزینه مناسبی برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است. مطالعات نشان داده زنانی که 5 بار در هفته کره بادام زمینی می خورند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها به میزان 21٪ کاهش یافته است. این فواید تا حدی به اسید اولئیک، یکی از اصلی ترین چربی های موجود در بادام زمینی نسبت داده شده است؛ البته آنتی اکسیدان ها هم ممکن است نقشی داشته باشند. نیمی از چربی موجود در کره بادام زمینی از اسید اولئیک تشکیل شده که یک نوع سالم چربی اشباع نشده بوده که به مقدار زیاد در روغن زیتون نیز یافت می شود. با وجودیکه این ماده پر چرب و پرکالری می باشد، خوردن مقادیر متوسط کره بادام زمینی خالص یا بادام زمینی کامل در رژیم لاغری کاملا مناسب بوده و با ایجاد سیری کاذب، سبب کاهش وزن می شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله رژیم کتوژنیک را بخوانید.

کره بادام زمینی

این محصول مغذی حاوی لینوئیک اسید (یک اسید چرب ضروری امگا 6) نیز می باشد که در اکثر روغن های گیاهی هم یافت می شود. همچنین شامل ویتامین E، ویتامین  B3یا نیاسین، ویتامین B6، ویتامین B9  یا فولاسین، بیوتین، ویتامین B5، آهن، پتاسیم، روی، سلنیوم، منیزیم، مس و منگنز نیز بوده که وجود نیاسین، ویتامین E، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده در کره بادام زمینی، سبب بهبود سلامت قلب می شود.

ناگفته نماند که این محصول خوشمزه یک منبع بالقوه آفلاتوکسین هاست که مصرف آن به مقدار زیاد و در طولانی مدت با ضررهایی از جمله خطر ابتلا به سرطان همراه است. این ماده خوراکی نباید به عنوان منبع غذایی غالب در رژیم غذایی استفاده شود بلکه مصرف آن حداکثر یک قاشق در طول روز یا استفاده از آن به عنوان چاشنی برخی خوراکی ها در میان وعده ها توصیه می شود. خوردن بیش از مقدار توصیه شده، باعث افزایش چربی و سدیم شده که برای سلامت قلب مضر می باشد.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه