ماساژ سوئدی (Swedish massage) چیست؟

written by هانیه زاهدی 20 دی 1398
ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی (Swedish massage) یکی از محبوب ترین و متداولترین روش های ماساژ بوده که بعضا ماساژ کلاسیک نیز خوانده می شود و هدف آن ارتقاء آرامش با آزاد کردن تنش عضلانیست. این تکنیک، ملایم تر از ماساژ بافت های عمیق بوده و برای افراد علاقمند به آرامش و تسکین تنش مناسب تر است.

در این ماساژ لایه های سطحی عضلات با مهارت خاصی به منظور بهبود سلامت روانی و جسمی حرکت داده شده و حرکات فعال یا غیرفعال مفاصل نیز ممکن است بخشی از ماساژ باشد. ماساژ سوئدی گرفتگی عضلات ناشی از فعالیت های روزانه مانند نشستن طولانی مدت پشت میزکار یا ورزش کردن را برطرف کرده و لذا می تواند برای افرادی که تنش زیادی در کمر، شانه ها و گردنشان وجود دارد، بسیار مفید باشد.

از مزایای این ماساژ می توان به افزایش گردش خون، آرامش روحی و جسمی، کاهش استرس، کشش عضلات و بهبود دامنه حرکت اشاره کرد.

تاریخچه ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی توسط یک مربی شمشیربازی سوئدی به نام پِر هنریک لینگ Per Henrik Ling در دهه 1830 ابداع شد. هنگامی که آرنج او آسیب دید، توانست با استفاده از ضربه‌ های ناگهانی و ملایم بر روی اطراف ناحیه آسیب دیده، خود را درمان کرد. او بعدها تکنیکی را که در حال حاضر با عنوان ماساژ سوئدی شناخته می شود، توسعه داد.

این روش توسط دو برادر، دکتر چارلز Dr. Charles و دکتر جورج تیلور Dr. George Taylor در دهه 1850 از سوئد به ایالات متحده برده شد. تکنیک های خاص مورد استفاده در ماساژ سوئدی شامل استفاده از مالش، حرکات خمیری و ضربه زدن آرام طولانی مدت بر روی بافت های نرم بدن است.

ماساژ سوئدی

فواید ماساژ سوئدی

برخلاف دارو درمانی، که اغلب با عوارض جانبی سیستمیک و طولانی مدت همراه است، ماساژ درمانی نسبتاً بی خطر بوده، موارد منع کاربرد نسبتا اندکی داشته و مزایای سلامتی بسیاری را به همراه دارد.

فواید فیزیکی

  • شل شدن عضلات سفت و کشش بافتهای همبند
  • تسکین گرفتگی و اسپاسم عضلانی و کاهش خستگی عضلات
  • شل شدن مفاصل و بهبود دامنه حرکت
  • افزایش قدرت عضلات
  • آرامش سیستم عصبی
  • تحریک گردش خون
  • قوام گرفتن عضلات و پوست
  • تسکین علائم اختلالاتی مانند آسم، آرتروز، سندرم تونل کارپال، سندرم درد مزمن و حاد، درد میوفاکی، سردرد، اختلال عملکرد مفاصل گیجگاهی فکی (TMJ) و صدمات ورزشی
  • تسریع در بهبودی از آسیب و بیماری
  • بهبود زهکشی لنفاوی پسماندهای متابولیکی

ماساژ سوئدی

فواید روحی و ذهنی

  • آرامش ذهنی
  • افزایش توانایی تمرکز
  • بهبود طول و کیفیت خواب
  • کاهش استرس، افسردگی، اضطراب و رنج
  • افزایش حس تندرستی

در ماساژ سوئدی، فردی که می خواهد ماساژ دریافت کند، روی یک میز مخصوص ماساژ قرار می گیرد که با حوله یا یک ورق پوشانده شده و بالشتک های کوچکی برای استفاده در زیر کمر یا زیر سر مشتری روی آن قرار داده شده است. این ماساژ درمانی برای تمام بدن بوده به جز در مناطقی که منع کاربرد داشته و یا مشتری به دلایلی درخواست عدم لمس آن را می کند.

قبل از ماساژ، بدن با روغن یا لوسیون معطر یا بدون عطر برای تسهیل حرکات ماساژ پوشانده می شود. این روغن ها پایۀ گیاهای داشته و علاوه بر چرب کردن بدن حاوی مواد مغذی و انواع ویتامین ها بوده که خاصیت درمانی نیز دارند. اتاق مخصوص این کار معمولا مزین به انواع شمع و عودهای معطر می باشد و تمام مدت ماساژ با یک موزیک لایت و ملایم همراه است.

هر جلسه نیز معمولاً بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. بسته به ترجیح مشتری، یک جلسه ماساژ ممکن است شامل استفاده از چندین یا تمام تکنیک های اساسی باشد.

با مهمترین فواید روغن های ماساژ آشنا شوید.

ماساژ سوئدی

موارد منع کاربرد ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی نباید برای بیمارانی که دارای شرایط زیر هستند مورد استفاده قرار گیرد:

حالت تهوع، استفراغ یا اسهال، تب، ترک برداشتن یا شکستگی استخوان ها، دررفتگی ها و یا رگ به رگ شدن های شدید، بیماری های مسری، زخم های باز و یا زخم هایی که هنوز بهبود نیافته اند، نواحی از بدن که ملتهب، متورم یا کبود شده باشند، رگهای واریسی، اگر به تازگی مورد جراحی قرار گرفته اند، درد شدید، زردی، سرمازدگی، بیماران کلیوی، فتق بزرگ، خونریزی، رباط ها، تاندون ها یا عضلات پاره شده، فشار خون بالا یا مشکلات قلبی، انواع خاصی از سرطان، تاریخچه فلبیت یا ترومبوز (این بیماران ممکن است لخته های خونی داشته باشند که بر اثر ماساژ به طرف ریه ها حرکت کرده که نتایج آن بالقوه می تواند کشنده باشد)، درمان دارویی با رقیق کننده خون (این داروها خطر خونریزی زیر پوست را افزایش می دهند).

با این حال گزارش های اندکی از عوارض جانبی ناشی از ماساژهای ملایم و متوسط گزارش شده است. اما ماساژ شدید در صورتیکه فرد ماساژور ماهر نباشد، می تواند خطر آسیب دیدگی را افزایش داده و فرد ماساژ گیرنده را با خطراتی نظیر دردهای عضلانی، دررفتگی، خون ریزی در کبد و یا سایر ارگانهای حیاتی مواجه کند. لذا در انتخاب ماساژور و یا مرکزی که می خواهید از خدمات ماساژ آنها بهره مند شوید، بسیار دقت کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه