سلولیت چیست؟ روش های درمان آن

written by ژاله نوذری 21 فروردین 1399
سلولیت

سلولیت ناهمواری هایی است که در سطح پوست و معمولاً در سه ناحیه شکم، کشاله ران و باسن ظاهر می شود؛ هرچند این احتمال وجود دارد که در سایر نواحی بدن نیز رخ دهد. این ناهمواری هنگامی به وجود می آید که رسوبات چربی از طریق بافت همبند به زیر پوست نفوذ کند. بانوی شهر شما را با علل و روش های درمان آن آشنا می سازد.

حقایقی درباره سلولیت

  • سلولیت در بین زنان شایع تر از مردان است. حدود 80 تا 90 درصد زنان ظاهرشدن این ناهمواری ها را برروی پوست بدن خود تجربه می کنند.
  • با بروز این عارضه، پوست حالت پرتقالی به خود می گیرد.
  • درمان های متعددی برای رفع سلولیت در دسترس است، اما بیشتر این درمان ها اثرات موقتی دارند.
  • رعایت رژیم غذایی کم چربی، ترک سیگار و داشتن سبک زندگی فعال می تواند به کاهش بروز سلولیت کمک کند.

سلولیت چیست؟

اصطلاحی برای تشکیل توده ها و ناهمواری در پوست است. سلولیت می تواند بر مردان و زنان تاثیر بگذارد، اما به دلایلی همچون وضعیت چربی بدن، عضلات، بافت همبند، ویژگی های ژنتیکی و هورمونی در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد.

سلولیت

درجه سلولیت

در سال 2009 مقیاس شدت سلولیت تعیین شده است که شامل سه رتبه بندی می شود:

  • درجه 1 یا خفیف: ناهمواری خفیف در پوست (Orange-Peel).
  • درجه 2 یا متوسط: سطح پوست تاحدی ناهموار شده است (Cottage Cheese).
  • درجه 3 یا شدید: بروز آسیب عمیق در پوست(Mattress).

علت

به نظر می رسد سلولیت نوع خاصی از چربی زیر پوستی است که بین عضلات و فیبرهایی که پوست را به عضله وصل می‌کند، گیر کرده است و با فشاری که کیسه‌های چربی به بافت پوست وارد می‌کنند، ظاهری پرتقالی شکل به پوست می‌دهند و فرورفتگی‌هایی را روی پوست به وجود می‌آورند.

از مهمترین دلایل بروز آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

عوامل هورمونی و سن

به احتمال زیاد هورمون ها نقش مهمی در رشد این ناهمواری های پوستی دارند. استروژن، انسولین، نورآدرنالین، هورمون های تیروئید و پرولاکتین موثر در روند تولید سلولیت هستند.

برخی مطالعات نشان دهنده این است که با کاهش استروژن در زنان (به دلیل یائسگی)، جریان خون نیز به بافت همبند زیر پوست کاهش می یابد که منجر به کاهش تولید کلاژن شده و درنتیجه سلول های چربی افزایش یافته و سلولیت ایجاد می شود.

افزایش سن باعث می شود که تغییرات پوستی روی دهد و احتمال بروز سلولیت افزایش یابد.

عوامل ژنتیکی و سلولیت

عوامل ژنتیکی را می توان با سرعت متابولیسم بدن، توزیع چربی زیر پوست و سطوح گردش خون مرتبط دانست که مجموع این عوامل می تواند شانس ابتلا به این عارضه را افزایش یا کاهش دهد.

عوامل تغذیه ای و سبک زندگی

سبک زندگی سالم می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند. ورزش کردن و رژیم غذایی سالم در این زمینه تاثیرگذاراست.

  • افرادی که بیش از حد چربی، کربوهیدرات، نمک و فیبر مصرف می کنند احتمال ایجاد این ناهمواری های پوستی در بدنشان بیشتر است.
  • سلولیت در افراد سیگاری، افرادی که ورزش نمی کنند و همچنین کسانی که برای مدت زمان طولانی در یک مکان نشسته یا ایستاده باشند، بیشتر روی می دهد.
  • پوشیدن لباس های تنگ می تواند جریان خون بدن را کاهش دهد و این مسئله به ایجاد این عارضه کمک می کند.
  • ناهمواری های پوستی در افرادی که چربی زیادی دارند شایع تر است.

با روش های درمان سلولیت پا، ران و باسن آشنا شوید

سلولیت

روش های درمان

متخصصین پوست در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که برخی از درمان ها می توانند سلولیت را کاهش دهد.

با توجه به مطالعات انجام شده بهترین نتایج درمانی در روش های زیر مشاهده شده است:

درمان با موج آکوستیک

موج درمانی آکوستیک روشی است که با استفاده از دستگاه دستی، سلولیت ها شکسته می شوند. پژوهش ها نشان می دهد که با چند جلسه درمان از طریق موج آکوستیک ظاهر سلولیت کاهش می یابد.

لیزر درمانی

انواع لیزر درمانی برای رفع سلولیت استفاده می شود. در طول لیزر درمانی تهاجمی به نام Cellulaze، فیبر لیزری کوچک در زیر پوست مبتلایان قرار می گیرد. در این روش لیزر موجب ازبین رفتن سلولیت می شود.

سلولیت

انجام ورزش بصورت منظم

سبک تمرینات ورزشی که بر روی چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن تمرکز دارند، به کاهش تجمع چربی در بدن، کاهش احتباس آب اضافه و درمان سلولیت ها کمک می کند. با انجام ورزش منظم عضلات بدن قوی تر می شود. جایگزینی چربی با عضله نیز می تواند ناهمواری های پوستی را تا حد قابل توجهی درمان کند.

سلولیت

کرم ها و لوسیون ها

یکی از روش های آسان کاهش سلولیت استفاده از کرم و لوسیون است. محققان دریافته اند که برخی از کرم ها و لوسیون ها ممکن است در درمان آن تاثیر گذار باشد. برخی از این محصولات حاوی 3/0٪ رتینول است که بر سلولیت تاثیر می گذارد. رتینول می تواند به ضخیم شدن پوست کمک کند و درنتیجه میزان آن را کاهش دهد.

برای جلوگیری از بروز حساسیت پوستی به کرم یا لوسیون سلولیت، ابتدا آن را در ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید. اگر در عرض 48 ساعت حساسیت پوستی را مشاهده نکردید، می توانید از آن محصول استفاده کنید.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه