انوشه انصاری اولین بانوی فضانورد ایرانی

written by لاوین قریشی 30 آبان 1397
انوشه انصاری اولین بانوی فضانورد ایرانی

مطالعه زندگی افرادی که در رسیدن به اهدافشان موفق بوده اند، می تواند چراغ راهی برای سایرین باشد. کم نیستند بانوان ایرانی که توانستند در دنیا موفقیت های بزرگی  را کسب نمایند. بانوی شهر شما را با اولین فضانورد ایرانی خانم انوشه انصاری آشنا می کند.

خانم انوشه انصاری کیست؟

انوشه انصاری 21شهریور سال1345در شهر مشهد به دنیا آمد. زندگی او در دوران نوجوانی مصادف بود با جنگی ایران و عراق. کودکی انوشه سرشار از رویای سفر به فضا بود، بیشتر اوقات خود را به مطالعه کتاب های ستاره شناسی و تماشای ستاره ها می گذراند. بعد از اتمام دوره دبیرستان خانم انوشه انصاری به همراه خانواده برای ادامه زندگی به آمریکا مهاجرت نمودند.

دوران تحصیلی و شغلی بانو انوشه انصاری

مهاجرت به آمریکا برای خانم انصاری، ورود به دنیای جدید و شروع موفقیت های بی نظیر را رقم زد. ایشان توانست در دانشگاه جورج میسون ویرجینیا همزمان در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر مشغول به تحصیل شوند، بعد از اتمام دوره کارشناسی در دانشگاه جورج واشنگتن در رشته مهندسی الکترونیک موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شد.

بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد خانم انصاری توانست در شرکت مخابراتی MCI به عنوان زیر مجموعه شرکت بزرگ Verizon Communications که در زمینه مخابرات بی سیم، سرویس دهی به شرکت های ارتباطی از راه دور (وایرلس)، و تامین درصد زیادی از پهنای باند جهانی اینترنت شناخته شده است، مشغول به فعالیت شود.

بیشتر بخوانید:  معرفی زنان موفق و کارآفرین ایرانی

همچنین خانم انصاری در شرکت Comcast به عنوان بزرگترین اپراتور شبکه های کابلی، شبکه های ارائه دهنده اینترنت خانگی نیز فعالیت داشته اند.

لازم به ذکر است خانم انصاری علاوه بر زبان فارسی، به زبان های انگلیسی، فرانسوی و روسی مسلط هستند.

انوشه انصاری

دوران کارآفرینی

خانم انصاری در سال1372 در زمینه تهیه و ارائه خدمات شبکه های مخابراتی شرکتی به نام (Telecom Technologies Inc – TTI) در ریچاردسون تگزاس تاسیس کرد. خدمات این شرکت برای تمامی شرکتهای فعال در عرصه مخابرات این امکان را فراهم آورد که علاوه برکاهش هزینه های عملیاتی، بتوانند به بهبود عملکرد سامانه ها، و نوسازی تجهیزات بپردازند.

بعد از مدت زمان کوتاهی علمکرد بسیار خوب شرکت TTI به مدیریت خانم انصاری باعث شد، شرکت های بزرگ و قدرتمند در عرصه مخابرات از جمله Sonus Networks اقدام به خرید این شرکت نماید.

با خریداری شرکت TTI توسط Sonus خانم انصاری به عنوان معاون شرکت و مدیر بخش آی پی هوشمند مشغول به فعالیت شد.

خانم انوشه انصاری از سال 2006 تاکنون در شرکت  Prodea Systems که توسط ایشان تاسیس شد به عنوان مدیرعامل مشغول به فعالیت هستند.

انوشه انصاری بانوی اولین ها

خانم انصاری از کودکی تا بزرگسالی بدون آنکه در حوزه فضانوردی تحصیل کرده باشد، رویا سفر به فضا را در سر داشت. ایشان در سال 2004 به همراه همسرش تصمیم گرفت به بنیاد جایزه ایکس کمک نماید تا بتواند گامی در تحقق رویاهای خود برداشته باشد. با کمک 20میلیون دلاری خانم انصاری به این بنیاد، این جایزه به جایزه ایکس انصاری معروف شد.

این جایزه به اولین نفر یا گروهی تعلق می گرفت که بتواند سفر شخصی به فضا را میسر سازد. این سفر باید توسط یک فضاپیمایی انجام میگرفت که میتوانست حداقل سه نفر را به ارتفاع 100کیلومتر از سطح متوسط زمین برساند و بازگرداند. در اکتبر 2004 فضاپیمای کوچک ” SpaceShip1″ که “توسط برت روتان” آمریکایی طراحی شد، برنده جایزه ایکس انصاری شد.

بیشتر بخوانید:  معرفی زنان موفق و کارآفرین ایرانی

با انجام این کار خانم انصاری اولین گام را برای تحقق رویای خود، که سفر به فضا بود برداشت. بعد از مدت کوتاهی ایشان متوجه شدند میتواند با پرداخت مبلغ 20میلیون دلار به آژانس فضایی روسیه برای سفر به فضا اقدام نمایند.

انوشه انصاری

با تمام خطرات موجود ایشان تصمیم خود را گرفتند و برای سفر به فضا با موشک سایوز تی ام آ که متعلق به آژانس فضایی روسیه بود ثبت نام کردند.

در تاریخ 27شهریور سال 85 انوشه انصاری به عنوان اولین زن ایرانی سفرتاریخی خود به سوی ایستگاه فضایی بین المللی را آغاز نمود. ایشان به عنوان اولین فضانورد ایرانی، اولین بانوی کیهان گرد، و چهارمین نفری که هزینه سفر فضایی خود را شخصا پرداخت نموده، شناخته شد.

انوشه انصاری

بخشی از سخنان خانم انصاری درباره این سفر 9روزه به فضا

شما حاضرید چقدر برای تحقق رویاهایتان بپردازید؟ آیا رویای شما ارزش حقوق یک ماه یا شاید یک سال شما را دارد؟ شاید بهای آن به اندازه پس‌اندازی باشد که برای دانشگاه فرزندتان کنار گذاشته اید. آیا به اندازه تمام حقوق بازنشستگی شما می‌‌ارزد؟ از دست دادن عضوی از بدنتان چطور؟ آیا ارزش آن را دارد که برای آن بمیرید؟ قیمت واقعی یک رویا به‌راستی چقدر است؟

ادامه سخنان خانم انوشه انصاری را میتوانید در وبلاگ شخصی شان مطالعه کنید.

خانم  انوشه انصاری در طول ۹ روز اقامت شان در ایستگاه بین‌المللی فضایی مجموعه آزمایش‌های علمی‌ای را هم برای آژانس فضایی اروپا انجام داد:

  • علل کم‌خونی
  • تاثیر تغییرات ماهیچه‌ای بر کمردرد
  • تأثیر تشعشعات فضایی بر فضانوردان ساکن در ایستگاه بین‌المللی فضایی و گونه‌های میکروبی که در آن ایستگاه پرورش داده شده‌اند.
بیشتر بخوانید:  معرفی زنان موفق و کارآفرین ایرانی

پس از سفر به فضا خانم انوشه انصاری موفق به اخذ دومین مدرک کارشناسی ارشد در رشته ستاره شناسی از دانشگاه سوئین برن استرالیا شد.

جوایز و افتخارات

علاوه بر سفر افتخارآمیز به فضا، خانم انصاری جوایز متعددی را از سوی مجامع مختلف کسب کرد:

  • کارآفرین برتر توسط مجله Working Woman آمریکا در سال 2000
  • انتخاب به عنوان اعضای تاجران موفق توسط مجله فورچن آمریکا در سال 2001
  • کارآفرین موفق زن در عرصه فن آوری در سال 2009
  • دکترای افتخاری علوم از دانشگاه جرج میسون درسال2012

انوشه انصاری: زندگی مانند یک کتاب است ابتدا مورد تمسخر واقع میشوی سپس با خشونت به مخالفت با تو میپردازند سرانجام به تو ایمان می آورند.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه