چرا ترویج فرهنگ کتابخوانی ضروری است؟

written by لاوین قریشی 21 آبان 1398
فرهنگ کتابخوانی

ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه بسیار مهم است. این فرهنگ به مردم کمک می کند تا از نظر ذهنی رشد کنند و پتانسیل های خود را تحقق بخشند. هیچ انسانی بدون خواندن و مطالعه کردن نمی تواند پتانسیل های مربوط به رشد شناختی خود را تحقق بخشد. تحقیقات نشان داده است که برخورداری از چنین رشدی حق هر شخصی است و از نظر اقتصادی به نفع کشور و آن شخص خواهد بود.

به همین خاطر بانوی شهر شما را با فواید فرهنگ کتابخوانی و روش های ترغیب افراد به خواندن کتاب آشنا می سازد.

فواید فرهنگ کتابخوانی

سرمایه گذاری در فرهنگ به ویژه فرهنگ کتابخوانی نه تنها منجر به ایجاد مشاغل و بازسازی اجتماعی می شود بلکه باعث رشد زندگی همه افراد جامعه می شود (مانند رشد دموکراتیک، رشد و ثبات اجتماعی پایدار). اگر ما از توسعه جمعیت تحصیل كرده، با فرهنگ و با سواد حمایت كنیم نوعی رشد و تعالی در جامعه روی می دهد که مزایای آن برای همگان بصورت دموکراسی محرز خواهد بود.

همه ما می دانیم که داشتن فرهنگ همکاری در جوامع تا چه اندازه می تواند باعث خوشحالی مردم و داشتن احساس بهتر می شود. ما با کتابخوانی و افزایش سواد همگانی می توانیم تاثیرات عمیقی در افزایش رشد جامعه بگذاریم.

فرهنگ کتابخوانی

کتابخانه های شهر در این تاثیر نقش مهمی ایفا  می کنند، دسترسی آزاد به کتاب و داشتن احساس لذت از خواندن برای دستیابی به سوادآموزی و کمک به افراد در ساخت و تمرین مهارتهای خواندن از اهمیت بالایی برخوردار است. کتابخانه ها سمبل قدرتمندی مردم هستند و بخش عظیمی از فرهنگ ما با كتابخانه ها شناخته می شود. در واقع کتابخانه ها دروازه اطلاعات برای حمايت از يادگيری افراد هستند و نقش مهمی در ساخت مهارت های سواد آموزی برعهده دارند.

تحقیقات نشان می دهد که برنامه های کتابخوانی در سده های اخیر موجب افزایش انگیزه، اعتماد به نفس و مهارت های افراد به ویژه دختران جوان شده است.

فرهنگ کتابخوانی باعث بهبود روابط اجتماعی می شود. همچنین در سایه این فرهنگ افراد آسانتر به مشاغل دلخواه خود دست می یابند. فعالانه خواندن باعث می شود تا مهارت های افراد در ساخت شخصیت فردی، اجتماعی و شغلی افزایش یابد و توانایی های بالقوه آنان با فعالیت در جامعه بالفعل شود.

همچنین فرهنگ کتابخوانی باعث افزایش نوآوری در سایر مسائل اجتماعی و یا فرهنگ های دیگر جامعه می شود(برای مثال ارتقا فرهنگ رانندگی کردن). پس داشتن افراد باسواد و اهل مطالعه باعث کاهش هزینه های جانبی در جامعه می شود.

فرهنگ کتابخوانی

روش های ترغیب افراد به خواندن کتاب و فرهنگ کتابخوانی

برای پرورش عادت خواندن و ایجاد ارتباط بین افراد باسواد، لازم است به موارد ذیل توجه کنید:

تاسیس انجمن های مسئول انتخاب کتاب های خوب و در دسترس قرار دادن برای مردم

انجمن ها می توانند كتاب ها را با كلمات ساده خلاصه می كند و آنها را در اختیار مردم قرار دهند. اگر واقعاً می خواهید مردم کتاب بخوانند، به جای اینکه منتظر باشید که مردم به سراغ کتاب بیایند باید کتابها را به آنها منتقل کنید. تهیه مطالبی که به راحتی قابل فهم و جالب باشد، امری مهم است.

وقتی مردم به مطالعه کردن عادت کنند مانند یک خصوصیت شخصیتی می توانند آن را به نسل بعدی نیز منتقل می کنند و درچنین انتقال نسلی تقاضا برای کتاب رشد می کند و افراد از خواندن کتاب لذت می برند.

تاسیس مراکزی برای پرورش فکری و پرورشی کودکان

امروزه ارزش کتابخوانی به بحث داغی تبدیل شده است و بسیاری از متخصصان این حوزه معتقدند که فرهنگ کتابخوانی باید از کودکی در درون فکر و شخصیت افراد نهاینده شود.  نقش مثبت و تاثیرگذار مطالعه بر رشد کودکان، خلاقیت و بهزیستی آنها بر اهمیت مسئله می افزاید. این امر صرفاً برعهده مدارس نیست و مراکز پرورش فکری و پرورشی کودکان نیز در راه دستیابی به دیدگاه و راه حلی جامع در این خصوص موثرند.

بهترین راهکارها برای تقویت ذهن کودکان را بشناسید.

فرهنگ کتابخوانی

به طور کلی

امروزه تأکید بر نقش کتابخوانی در رفاه عمومی مردم در چارچوبهای گسترده تر قابل بحث است. تحقیقات در زمینه چگونگی بکارگیری کتابخوانی و فرهنگ کتابخوانی در زندگی مردم هنوز ادامه دارد. تلاش ها براین هدف متمرکز است که از مطالعه کردن به عنوان یک استراتژی جایگزین و مقرون به صرفه درراستای حفظ و ارتقاء شادابی و سلامتی (جسمی – روحی) افراد و داشتن زندگی بهتر استفاده کرد.

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقالات مرتبط را بخوانید

بدون دیدگاه